Tetem1Lofts

wonen in een oude dekenfabriek

NIEUWS       NIEUWBOUW TETEM 3 en TETEM 4          

NIEUWBOUW TETEM 3

In de nieuwe wijk is sprake van enkele markante beelddragers, die verwijzen naar de betekenis van de plek. Deze wordt aangeduid als de ‘icoon’ van Roombeek. De importantie van de plek van TETEM3 vraagt, zo zegt de geestelijk vader van de wederopbouw, Pi de Bruijn, om een 5de, en laatste, ‘icoon’.

Op een van de meest prominente plekken in de wijk, op de noordoostelijke hoek van de Stroinksbleek, is een stuk grond beschikbaar voor een substantieel (woning-)bouwprogramma. Met de importantie van de plek in gedachten geeft de supervisor aan niet minder dan een ‘ícoon’ voor de wijk te verwachten. Het gebouw draagt oorspronkelijk de naam TETEM3. In bijgaand brochure [ zie link onder de foto's ] is te zien hoe deze zijn vorm zal krijgen.

Koopmans Bouw b.v. is eind 2022 ook hier gestart met een 9 lagen tellend appartementencomplex met 116 appartementen en bijbehorende ondergrondse garage.
Het nieuwe gebouw staat bekend onder de naam TETEM3 en bevindt zich naast de AKI, nabij het punt waar de Hulsmaatstraat en de Lonnekerspoorlaan elkaar kruisen.
Wel heeft het gebouw intussen een nieuwe aangepaste naam gekregen nl; deWeverij waar jij je ook direct kunt aanmelden voor een woning.

*Het ontwerp van TETEM3 is van TANGRAM Architecten BV uit Amsterdam in opdracht van KOOPMANS Bouwgroep bv uit Enschede.

Beelddragers van de (nieuwe) culturele wijk zijn enkele opvallende bouwwerken; zoals de Museumfabriek, het Balengebouw en de Eekenhof. In schaal en architectonische expressie vormen deze een ‘mental map’, de ruggegraatgebouwen van de wijk, in de terminologie van supervisor Pi de Bruin de ‘icoon’ van Roombeek. TETEM3 is, vanwege de markante ligging, dus voorbestemd het laatste icoon van Roombeek te worden.

Download hier de brochure:
TETEM 3 | een icoon voor Roombeek


NIEUWBOUW TETEM 4

Het plan voor TETEM4 betreft de bouw van ca. 117 appartementen met de functie levensloopbestendig wonen [50/50], met op de begane grond een zorginstelling (ca. 400 m2) bedoeld voor senioren en een deels ondergrondse parkeergarage.

Het plan maakt deel uit van de herontwikkeling van het vuurwerkramp-gebied Roombeek. Het is een van de laatste deelgebieden die worden ontwikkeld en ontstaat pal naast Tetem1.

*Het ontwerp van TETEM 4 is van Van der Linde Architecten BV uit Deventer in opdracht van KOOPMANS Bouwgroep bv uit Enschede.

Download hier de brochure plus ontwerptekeningen:
TETEM 4 | zorg en wonen

Neem hier een kijkje op de website van TETEM4 waar men zich tevens kan aanmelden voor meer informatie.

Culturele Hotspot

"De huidige begrenzing van Roombeek is het resultaat van de zeer recente geschiedenis". De wijk reikt tot daar waar de gevolgen van de vuurwerkramp zo heftig zijn geweest dat ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn om dit deel van de stad weer tot leven te brengen. Restauratie, maar overwegend sloop, ruiming en nieuwbouw doen op deze centrale plek in Enschede-Noord een nieuw (Cultureel) stadsgebied ontstaan genaamd "Roombeek Cultuurpark". Download hier de plattegrond en ontdek Roombeek Cultuurpark!

VIJVERVRIJDAGEN 2023

Op de vlonder(s) van de Stroinksbleek, achter De Museumfabriek in Roombeek, kun je elk jaar volop genieten van muziek tijdens de vijvervrijdagen. De Vijvervrijdagen in 2024 vinden plaats op 21, 28 juni en 5, 12 juli.

De Stroinksbleek waar elke zomer de vijvervrijdagen-concerten op het water plaatsvinden


INTERNATIONALE  ART BRUT BIENALE 2023

In het voormalige V&D pand  en H&M in Hengelo werd in 2023 voor de vijfde keer de Art Brut Biënnale georganiseerd.
Ruim 150 kunstenaars uit o.a. IJsland, Cuba, Senegal, Spanje, Finland en natuurlijk Nederland toonden het door de organisatie geselecteerde werk. Naast de tentoonstelling was er een breed programma zoals een atelierplein, workshops, poëzie, film en een werkplaats voor publiek om actief deel te nemen. Lees verder >>